Предшколска установа Зрењанин
Пријава

Почетна О нама ДЕШАВАЊА Јавне набавке Вртићи Савети Галерија Контакт


Цитат
Учити дете знању не треба силом, него игром.
               - Платон
               


  В Р Т И Ћ И
  ********************
   Алиса у земљи чуда
   Бајка
   Бамби
   Биберче
   Бубамара
   Црвенкапа
   Цврчак
   Дечја радост
   Чика Јова Змај
   Колибри
   Лептирић
   Маслачак
   Невен
   Пчелица
   Полетарац
   Снежана
   Сунчица
   Вила
   Звездица
   Звончица


Д Е Ш А В А Њ А                                                                                  


14.12.2022.
Хоризонтална размена Породично оријентисане ране интервенције и УНИЦЕФ Национална конференција „Навијамо за родитеље“

Током 12.12. и 13.12.2022.године стручни сарадници из наше установе су боравили у Београду. Првог дана, чланови Тима за ране интервенције града Зрењанина, имали су прилику да са менторком Јеленом Петковић, супервизорком проф. др Снежаном Илић и учесницима из других градова размене искуства у примени модела Породично оријентисаних раних интервенција. Циљ овог сусрета јесте побољшање квалитета рада Тима на нивоу града који чине представници Дома здравља, Центра за социјални рад и Предшколске установе. Другог дана, присуствовали смо Националној конференцији УНИЦЕФ-а „ Навијамо за родитеље“, где смо од експерата и професионалаца из различитих области раног развоја, доносиоца одлука и представника приватног сектора, истраживача, родитеља и старатеља имали прилику да чујемо и упознамо се са савременим доказима, праксама и јавним политикама са циљем унапређивања постојећег стањa услуга за најмлађе у Србији.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2

9.12.2022.
„Кад границе не постоје, играмо се много боље“

9. Инклузивне игре су данас одржане у Кристалној дворани под слоганом „Кад границе не постоје, играмо се много боље“ у организацији ОСШ „9. мај“, уз подршку Града Зрењанина. Предшколска установа Зрењанин, као и сваке године радо учествује у овој манифестацији која промовише толеранцију и поштовање различитости. Након дефилеа и слетске вежбе, у дивној и сарадничкој атмосфери наши васпитачи и деца из вртића „Маслачак“ су се такмичили, плесали и дружили са старијим другарима, учитељима и наставницима, a расположена публика их је са трибина све време подржавала и бодрила.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

6.12.2022.
ОДРЖАН ПРОФЕСИОНАЛНИ СУСРЕТ ПРАКТИЧАРА

Једна од завршних активности у оквиру „Програма подршке јачању капацитета за примену Основа програма ПВО Године узлета“, била је реализација професионалног сусрета практичара, одржана 3. децембра 2022. године у нашој установи, у вртићу „Бубамара“. Присуствовали су директори и практичари (васпитачи, медицинске сестре васпитачи и стручни сарадници) из Аде, Кањиже, Сенте, Бечеја и Зрењанина. У сарадничкој и подстицајној атмосфери, наше колегинице из вртића језгара „Лептирић“ и „Биберче“ су заједно са стручним сарадницима и директорима размењивали своја професионална искуства, рефлексију и увиде са колегиницама из других установа.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7


8.Слика 8

17.11.2022.
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ НА УВОЂЕЊУ И ЈАЧАЊУ СИСТЕМА РАНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА У ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ

У Управној згради Предшколске установе Зрењанин потписан је Споразум о сарадњи три установе у оквиру имплементације програма Породично орјентисане ране интервенције.Споразум су потписали Жељко Цвијановић- директор Предшколске установе Зрењанин, Оливера Лисица- директорица Центра за социјални рад и Милан Миљуш- директор Дома здравља „Др Бошко Вребалов“.Потписивању су присуствовалии проф. др Шпела Голубовић-супервизор, Јелена Петковић-ментор програма Породично оријентисаних раних интервенција и психолог, Лана Вучићевич Миладиновић-координатор пројекта, психолог и терапеут Београдског психолошког центра, као и чланови локалног тима за ране интервенције.Породично оријентисане ране интервенције подразумевају рано препознавање развојних ризика, потешкоћа и сметњи код детета, процену потреба за додатном подршком, и услуге подршке родитељима да заједно са стручњацима из ове три институције подрже оптималан развој и напредовање детета.Подразумевају израду и реализовање јединственог плана подршке за дете и породицу кроз редовне посете стручњака из тимова породичном дому и кроз подршку породици и детету у вртићу, као најприроднијим окружењима за подстицање развоја и учење.Обезбеђена је и опрема у нашем граду зарад реализације овог програма, у виду асистивне технологије, рачунара и дигиталне опреме, дидактичких материјала, намештаја прилагођеним потребама деце и родитеља, транспортних средстава, као и обука за оснаживање стручњака.Пројекат Породично оријентисане ране интервенције покренуо је УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством здравља, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарством просвете и другим партнерима.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2

15.6.2022.
Пројекат „Разиграно родитељство“

У оквиру пројекта „Разиграно родитељство“ који заједно спроводе УНИЦЕФ, СКГО и конзорциум бројних интитуција и организација, уз финансијску подршку Фондације ЛЕГО, а уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију, одржан је састанак 14. јуна 2022. године у Београду са представницима 34 локалне самоуправе.Састанку, на тему програмског планирања за примену програма „Подстицајно родитељство“, присуствовало је сто четрдесет представника јединице локалне самоуправе, стручњака из домова здравља, предшколских установа и социјалне заштите чиме је означен почетак рада на унапређивању услуга у овим секторима. Из наше установе састанку су присуствовале Татјана Лојовић, помоћник директора и Ивана Стојковић, педагог.Практичари ће у оквиру овог програма бити обучавани за примену вештина заснованих на најактуелнијим научним доказима о развоју деце у раном узрасту.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

19.4.2022.
Личност године у области просвете по избору читалаца листа "Зрењанин"

Са поносом желимо истаћи да је наша помоћница директора Татјана Лојовић освојила 2. место као личност године у области просвете по избору читалаца листа "Зрењанин". "Ово признање је једна велика сатисфакција и потврда да се посвећеност и залагање исплати, а уједно је и мотивација за наставак доприноса у области унапређења квалитета предшколског васпитања и образовања у нашој установи. Захваљујем се свим читаоцима и листу "Зрењанин" на указаном поверењу", истакла је Татјана Лојовић.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

8.10.2021.
Зрењанински предшколци посетили Градску кућу

У оквиру “Дечје недеље”, група предшколаца из вртића “Дечја радост”, заједно са својим васпитачицама Весном Опријан и Душанком Кипровски, директором Предшколске установе Зрењанин Владимиром Петровићем и помоћником директора Татјаном Лојовић, посетила је Градску кућу и градоначелника града Зрењанина Симу Салапуру. Малишани су се дружили и разговарали с градоначелником, пренели му своје жеље и потребе, па су тако и добили одговоре на многа питања, а и обећања за остварење њихових жеља. Деца су градоначелнику припремила посебан поклон - цртеже, на којима су, с пуно труда и маште, осликала оно што су замислила као његове свакодневне активности и његов радни амбијент. Током пријема, градоначелник је деци показао своју радну канцеларију у којој су цртали и писали на смарт табли.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

29.9.2021.
Савремени програми за савремену породицу

Изузетна нам је част и задовољство што се нашој установи указала прилика да презентује и информише о својој реализацији богатог и стручног рада са децом предшколког узраста у Просветном прегледу, листу просветних радника Републике Србије.Помоћница директора,Татјана Лојовић је овом листу дала податке где се види слојевитост и свеобухватност ангажовања, укључивања, праћења програма и иновација у раду Предшколске установе Зрењанин.Такође,Нове основе програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“ у нашој установи су прихваћене и имлементирају се у раду васпитача, медицинских сестара васпитача и стручних сарадника.Надамо се да ће наш пример улити и више оптимизма колегиницама и колегама који тек треба да следе ову законску основу,која пружа широку и инспиративну основу за рад,све у функцији здравог и правилног дечјег развоја.

Прилози:

1.Просветни преглед


2.Помоћник директора Татјана Лојовић

25.9.2021.
Опрема и намештај предвиђени Глобал Грантом „Године узлета“

Вртићу „Биберче“ и новоотвореној васпитној групи дониран је мобилни намештај (полице за ликовни материјал,полице за истраживачке активности, светлећи сензорни сто ... ) и ИКТ опрема за децу.Опрема и намештај предвиђени су Глобал Грантом „Године узлета“ од стране Ротари Фондације и УСАИД – а,ради унапређења квалитета предшколског васпитања и образовања.

Прилози:

1.Слика 1

28.6.2021.
„Спорт је важан да би био здрав и снажан“

Недеља предшколског спорта реализована је од 14-21.6.2021. године у нашим вртићима. У национални пројекат „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, под окриљем Спортског савеза Србије, Савеза за предшколски спорт и Министарства за спорт и омладину Србије, укључила се и наша Предшколска установа. Последње недеље текуће наставне године, организовали смо спортске активности у три наша велика вртића: „Биберче“, „Бамби“ и „Црвенкапа“. Обухваћена су деца узраста од 4-7 година, распоређена у 20 васпитних група. Дакле, учествовало је 450 предшколаца, њихових васпитача, стручних сарадника, сарадника...Координатор ових активности био је Педагог за физичко васпитање, Душко Лазић. Деца и васпитачи вртића „Биберче“определили су се за комбинацију превентивних вежби са лоптом, у вртићу „Бамби“ су одабрали атлетику као спортску активност тих дана, а у вртићу „Црвенкапа“ су имали на програму полигон спретности. По лепом времену и пријатној радној атмосфери, предшколци су вежбајући, чинили своје прве спортске кораке одушевљавајући све присутне.
18.6.2021.
ПЛЕС ПРЕДШКОЛАЦА

Традиционална манифестација Града Зрењанина „Плес предшколаца“, одржана је 18. јуна 2021. године у на Тргу слободе. На манифестацији је учествовало више од 600 предшколаца, најмлађих матураната Предшколске установе Зрењанин, који су уз присуство својих васпитача одиграли свој свечани, завршни плес „Здраво свете, још увек сам дете“. Желимо нашим будућим првацима пуно успеха у даљем школовању!

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

28.5.2021.
Конкурс за „Нај-играчку 2021“

Конкурс за „Нај-играчку 2021“, организовала је Предшколска установа „Олга Јовичић Рита“ из Пожеге. Предшколска установа Зрењанин учествовала је са дидактичким средством „Вежбалица“, аутора Шујица Маје- педагога за физичко васпитање и освојила треће место. Дидактичко средство „Вежбалица“, сашила је Радослава Звекић, а у његовој примени у васпитно образовном раду учествовала су деца и васпитачи из вртића “Сунчица“. ,,Вежбалица“ је осмишљена као дидактичко средство за коришћење у вртићу, у кући, затвореном и отвореном простору. Врло је практична и преносива. Израђена је од тканине која се лако одржава (пере), мекана је и топла, што деци улива сигурност. Она омогућава да се дете на један природан и спонтан начин моторички развија и задовољава његову потребу за кретањем, скакањем и сл. Основни квалитет овог средства је разноврсност и бројност елемената, тако да у исто време задовољава потребе све деце из васпитне групе за играњем и учењем. Путем овог дидактичког средства могу да се унапређују сви аспекти развоја детета и применљива је, како у организованим активностима, тако и у слободној игри.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

1.2.2021.
ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2020Прилози:

1.ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2020
3.2.2020.
ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2019Прилози:

1.ФИНАСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ - ЗАВРШНИ РАЧУН 2019
28.10.2019.
Дечја недеља у Предшколској установи

Дечја недеља je обележена прве недеље у октобру,под мотом "Да право свако - дете ужива лако". Били смо присутни у локалној заједници: у школама,домовима за старе,спортским теренима,позориштима,музејима...Организоване су изложбе,вашари,посете сликара,песника,организовани су концерти... Најважније од свега је да се кроз све активности радионице,игру и стваралаштво највише добило на афирмисању другарства,различитости,неговању дечјег стваралаштва, уважавању индивидуалности,упознавању са игром и традицијом деце из других крајева света.Нашим суграђанима представили смо се на централној активности “Весели шешири” у центру града,дефилеом најлепших шешира,које су деца направила са својим васпитачима и родитељима.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7


8.Слика 8


9.Слика 9


10.Слика 10


11.Подаци о предмету набавке - храна
27.10.2019.
ОЛИМПИЈСКО ДВОРИШТЕ

"Олимпијско двориште" је спортска активност која се традиционално одржава поводом манифестације под називом Дечја недеља.Ове године одржана је у дворишту вртића "Бамби".Активност и садржај су:крос, фудбал,полигони спретности и презентација спорта (атлетика,карате,фудбал,кошарка).На захтев васпитача по први пут је реализована и "Трка задовољства". Циљ "Олимпијског дворишта" је популарисање спорта и олимпијског духа,фер–плеј игра,промовисање здравог начина живота,подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима.Вртићи који су учествовали су "Бамби" и "Црвенкапа".Активност су помогли ФК "Академија Бамби" и ОШ "Петар Петровић Његош". Најбољи су добили медаље.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

24.10.2019.
ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

"Трка за срећније детињство" је једна од најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена деци и омладини.Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост,промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.Црвени крст je организовао ову акцију у сарадњи са Градском управом,Спортским савезом,Савезом за школски спорт,Предшколском установом и Авив парком.Сама трка има пре свега хуманитарни карактер,а не такмичарски значај.Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

21.10.2019.
"СТРИПОЛИС"

У Културном центру Зрењанина одржан је 10. фестивал стрипа под називом ,"СТРИПОЛИС".Првог дана фестивала учествовала су деца и васпитачи из Предшколске установе.Фестивал је започет на најлепши начин,са најмлађим суграђанима града Зрењанина.Деца из вртића "Вила" су са својим родитељима и васпитачима на креативан и маштовит начин осмислили и креирали костиме јунака из стрипова-бајки.Мали манекени,штрумфови, Спајдермени,Супермени,вештице,виле,гусари,Фрозен,Трнова Ружица и Грдана су прошетали пистом и публици приказали своје креације.Атмосфера је била опуштена и весела.Захваљујемо се на сарадњи деци и родитељима,који су уложили свој труд и креативност,из вртића "Вила"као и васпитачицама Весни Стајић,Драгани Благојевић,Тихани Влајков и Валентини Милошевић.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

4.10.2018.
"Олимпијско двориште"

"Олимпијско двориште" је спортска активност која се традиционално одржава поводом у оквиру манифестације "Дечја недеља". Ове године је одржана 1.10. 2018. године у дворишту вртића "Црвенкапа".Активност и садржај су : крос, фудбал, полигони спретности и презентација спорта (атлетика, шах, фолклор, кошарка).Циљ активности је популарисање спорта и олимпијског духа, фер–плеј игра, промовисање здравог начина живота, подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима.Вртићи који су учествовали су "Бамби" и "Црвенкапа".Најбољи су добили медаље.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

4.10.2018.
"Трка за срећније детињство"

"Трка за срећније детињство" је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена деци и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.Oву акцију је организовао Црвени крст града Зрењанина 29.09.2018. године у сарадњи са Градском управом града Зрењанина, Спортским савезом града Зрењанина, Савезом за школски спорт, Предшколском установом и Авив парком Зрењанин. Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај.Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

25.12.2017.
МАЛА ШКОЛА ПЛИВАЊА

Пројекат „Мала школа пливања“ одобрен од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину реализоваo се од септембра до децембра 2017.године.Место реализације био је градски базен и Предшколска установа.Циљ програма је да се ураде превентивно корективне вежбе, да се деца ослободе страха од воде и ко може са даском да се одржава на води.Деца су се пријатно осећала у води, нису имала осећај страха ,урадиле су се превентивно–корективне вежбе.Успоставила се интеракција и сарадња деце различитих могућности и способности,као и могућност да се контиунирано стручно усавршавају васпитачи и родитељи.Oстварила се могућност да деца путем игре,која је основно средство физичког васпитања,стичу нова искуства и развијају пријатељства и солидарност.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

25.12.2017.
ИГРЕ НА ВОДИ

Предшколска установа је у сарадњи са ПК „Пролетер“ и ЈУ „Спортски објекти“ организовала је 13. 12.2017.год. „Игре на води“. Деца су се такмичила у следећим дисциплинама: дување лоптице, преносимо чашу напуњену водом уз помоћ даске за пливање и пливање уз помоћ даске. Вртићи који су учествовали били су : „Маслачак“, „Лептирић“, „Чика Јова Змај“, „Цврчак“, и „Звездица“.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

20.12.2017.
Вртићијада

Дана 12.12.2017.године у Кристалној дворани по четврти пут је организована „Вртићијада“ у организацији школице спорта „Лонг џамп Ивана Шпановић“ . Учешће је узело преко 140 малишана из града и насељених места, узраста до шест година који су уживали у играма и полигонима спретности. Учествовала су деца из зрењанинских вртића „Полетарац“, „Сунчица“, „Маслачак“ и „Чика Јова Змај“. Традиционалну манифестацију, отворила је наша најбоља атлетичарка,рекордерка у скоку у даљ Ивана Шпановић. На полигону спретности сви који су учествовали су победници и награђени су слатким пакетима , које су обезбедлио спонзори манифестације. Најбржи и најспретнији имали су прилику да се додатно такмиче за титулу најбољих и освоје пехаре.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

16.11.2017.
Сарадња са Музичком школом

Концерти које је Музичка школа “Јосиф Маринковић” приредила деци у вртићима били су изузетни. Деца и професори Музичке школе презентовали су нашим малишанима инструменте, свирали и певали.А наши малишани су се дружили са децом и професорима, и уживали у музицирању.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

16.11.2017.
Сарадња са Пољопривредном школом

Посете Пољопривредној школи постале су уобичајене у Дечјој недељи. Ови излети су за децу веома важни, јер им излазак на фарму, обилазак , храњење животиња некада представља први сусрет са њима. На фарми животиње живе у природном амбијенту, хране се органском храном произведеном на самој фарми, а краве и коке се крећу слободно. Деца су мазила и хранила коње, краве, шетала по фарми и уживала у природи.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

15.11.2017.
Полигони спретности

„Полигони спретности“ је спортска активност која се традиционално одржава поводом манифестације под називом Дечја недеља. Циљ активности је популарисање спорта и здравог начина живота, фер –плеј игра, промовисање здравог начина живота, подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима. Најбољи су добили медаље. Преовладао је спортски жар али и фер-плеј.Oве године учествовала су и деца која су укључена у пројекат „Вртићи без граница 3“.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

15.11.2017.
Олимпијско двориште

„Олимпијско двориште“ је спортска активност која се традиционално одржава поводом манифестације под називом Дечја недеља. Активност и садржај су : крос, фудбал, полигони спретности и презентација спорта (атлетика, карате, фудбал,кошарка). Циљ активности је популарисање спорта и олимпијског духа, фер –плеј игра, промовисање здравог начина живота, подстицај на комуникацију и сарадњу са вршњацима као и активно учествовање деце у физичким активностима.Манифестацију су помогли ФК „Академија Бамби“ и ОШ „Петар Петровић Његош“, Најбољи су добили медаље.Преовладао је спортски жар али и фер-плеј.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

15.11.2017.
Трка за срећније детињство

"Трка за срећније детињство" је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена деци и омладини.Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост,промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.Црвени крст града Зрењанина јеорганизовао ову акцију у сарадњи са Градском управом града Зрењанина,Спортским савезом града Зрењанина,Савезом за школски спорт,Предшколском установом и Авив парком Зрењанин.Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај.Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима. Слоган трке је био „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

14.11.2017.
Карневал и маскенбал

Последњи дан Дечје недеље је дан када наш град улепшају маскирани i костимирани малишани из наших вртића. Шаренило, добро расположење, распевани и весели дечаци и девојчице, принчеви и принцезе, патуљци и Штрумпфови шетали су кроз центар Зрењанина и улепшали сваком пролазнику, родитељима, бакама и декама тај дан. Програм који су извели малишани, заједничка песма као поздрав деци целог света и балони који су полетели изнад Трга слободе, где се одвијао главни програм, поздравна реч директора Предшколске установе и заменика Градоначелника града, свакако су допринели да циљ Дечје недеље, а то је скретање пажње јавности на постојање и присуство деце, увек и свуда, буде остварен.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7

8.11.2017.
Радионица “Тиха књига”

Радионица је одржана у вртићу "Бамби" под називом "Моја тиха књига".Деца су правила"Тиху књигу "од папира која је уникатна , забавна и интерактивна.Радионицу су реализовали васпитачи, деци и родитељи вртића "Бамби" уз подршку педагога за ликовно васпитање. Резултат добре сарадње и мотивисаности се огледа у жељи за даљом реализацијом неке нове књиге.

Прилози:

1.Слика 1

8.11.2017.
Вртић "Звончица" и Удружење жена са Граднулице "Граднулички бисери"

Удружење жена са Граднулице - "Граднулички бисери" , осим што су се дружиле са децом јасленог узраста у вртићу "Звончица", месиле су и крофне за малишане, па је дружење постало још веселије кад су крофне замирисале вртићем и дегустација је могла да почне.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

8.11.2017.
Сарадња са геронтолошким центром

Деца из вртића "Дечја радост" посетила су Геронтолошки центар, припремила за баке и деке весело дружење. Радост у њиховим очима и захвалност што нису заборављени је највећа награда и за децу и за васпитаче.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

6.11.2017.
Радионица “Ловци на змајеве”

Радионица коју су васпитачи реализовали са родитељима и децом у вртићу “Звездица” успешно је завршена о чему сведоче змајеви који су полетели на Војном стадиону. Змајеви свих формата, боја и материјала,вредне руке мама, тата, бака и дека нису представљали само изазов – направити “најлепшег змаја”. Најлепше од свега било је видети децу и њихове родитеље како уживају, смеју се, раде нешто заједно, и у томе бескрајно уживају. Важност овакве сарадње је у томе што заједнички рад родитеља и деце, уз присуство васпитача, осим што подстиче креативност, утиче на медјусобне односе свих присутних, доприноси добром расположењу и свакако је најбољи начин да се квалитетно проведе време са својом децом.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

2.11.2017.
Квиз "Шта знаш о бајкама"

Дечје одељење Градске библиотеке и ове године је било место где су деца Припремних предшколских група показала завидно знање из познавања бајки. Деца из 16 вртића Предшколске установе су на квизу “Шта знаш о бајкама” показала изузетну спретност, брзину и завидно познавање бајки, и у амбијенту библиотеке, са библиотекарима И васпитачима, окружени књигама и сликовницама уживала у овом такмичењу,играла се, дружила, навијала….Победник овогодишњег квиза је вртић "Чика Јова Змај"!

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

30.10.2017.
Дечја недеља у Предшколској установи - Мото: „Градимо мостове међу генерацијама, за радост сваког детета“

Као и сваке године Дечја недеља се у Предшколској установи традиционално обележава у првој недељи октобра. Општи циљеви – скретање пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права, као и циљеви које су пред себе поставили васпитачи – афирмисање другарства, различитости, неговање дечјег стваралаштва, уважавање индивидуалности сваког детета, упознавање са културом и традицијом деце из других крајева света, реализовани су успешно кроз многобројне садржаје и активности.
22.5.2017.
Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања у оквиру пројекта Вртићи без граница 3

Тимови, ученици у пројекту "Вртићи без граница 3" су се упознали са стратешком политиком, мерама и статистичким подацима о обухвату деце предшколским васпитањем и образовањем у Србији и Европским политикама и праксама у овој области. Заједно ће планирати развој програмске понуде у својим установама за децу узраста 3 до 5,5 година којима ће укључити што већи број деце која нису укључена ни у један прграм ПВО, посебно деце из осетљивих група.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

22.5.2017.
Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања

Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања у оквиру пројекта "Вртићи без граница 3 – подршка унапређивању друштвене бриге о деци и предшколског васпитања и образовања на локалном нивоу" је реализована од 19. до 21. маја 2017. у вртићима "Невен" и "Мала сирена" у оквиру Предшколске установе "Вождовац". Учествовале су Предшколске установа ''Чукарица'' и ''Чика Јова Змај'' из Београда и Предшколска установа из Зрењанина.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7


8.Слика 8


Copyright: Технички факултет "Михајло Пупин" Зрењанин, 2020.
Контакт e-mail: pomdir@predskolskazr.edu.rs