Предшколска установа Зрењанин
Пријава

Почетна О нама ДЕШАВАЊА Јавне набавке Вртићи Савети Галерија Контакт


Цитат
Учити дете знању не треба силом, него игром.
               - Платон
               


  В Р Т И Ћ И
  ********************
   Алиса у земљи чуда
   Бајка
   Бамби
   Биберче
   Црвенкапа
   Цврчак
   Дечја радост
   Чика Јова Змај
   Колибри
   Лептирић
   Маслачак
   Невен
   Пчелица
   Полетарац
   Снежана
   Сунчица
   Вила
   Звездица
   Звончица


Д Е Ш А В А Њ А


21.6.2017.
ФЕСТИВАЛ СЛОБОДАН БУРСАЋ

Васпитачи и деца Предшколске установе и ове године су били учесници хорског фестивала "Слободан Бурсаћ". Вртићи - учесници Фестивала уклучили су се у пројекат реконструкције бисте чувеног диригента Слободана Бурсаћа.Деца из вртића "Маслачак", "Вила", "Лептирић" и "Црвенкапа" учествовала су у радионицама које је водио академски вајар проф. мр Милош Васиљевић.Вајање у глини, израда биста чувеног диригента била је изазов за децу, али и велико уживање.Машта и веште дечје руке направиле су на крају сваке радионице одличан резултат - бисте направљене по сопственој интерпретацији, које су, после печења, постављене на постаменте и продаване по симболичним ценама. Новац, прикупљен од продаје биста, је уплаћен у фонд за реконструкцију бисте Слободана Бурсаћа.

Прилози:

1.Вртић Лептирић


2.Вртићи Вила и Црвенкапа


3.Вртић Маслачак


4.Слика 4


5.Слика 5

21.6.2017.
МАЈСКЕ ИГРЕ

Малишани из вртића "Чика Јова Змај" са својим васпитачима гостовали су у Бечеју на међународном фестивалу сценског стваралаштва деце и младих под називом "Мајске игре". Реч је о најстаријој смотри драмског стваралаштва младих у региону. Наши најмлађи представили су свој град са драматизацијом под називом "Зунзарина палата". Симпатичном и добро увежбаном драмском игром, прожетом хумором и наравученијем. Бечејци су се показали као изузетни домаћини, деца су се вратила пуна прелепих утисака и задовољна.21.6.2017.
ДАНИ ПРЕДШКОЛАЦА

Овогодишњи Дани предшколаца одржани су на градском тргу. Малишани су се представили са тринаест тачака. Вртић Бамби је учествовао са шест плесних тачака, од којих су четири биле инспирисане музиком светских филмских класика. Малишани су одушевили публику подражавањем најпознатијих светских глумаца из познатих филмова. Нешто оригинално, извео је вртић Лептирић, где су деца знаковним језиком, ручицама пратила две музичке нумере са темама о прихватању различитости. Остале тачке су биле одлично изведене у духу српских и мађарских народних игара. Нама преостаје да им пожелимо радостан полазак у први разред.

Прилози:

1.Вртић Сунчица


2.Вртић Звездица


3.Вртић Бамби 1


4.Вртић Бамби 2


5.Вртић Бамби 3


6.Вртић Бамби 4


7.Вртић Црвенкапа


8.Вртић Снежана


9.Вртић Алиса у земљи чуда


10.Вртић Лептирић


11.Вртић Бамби 5


12.Вртић Бамби 6

21.6.2017.
ПЛЕС ПРЕДШКОЛАЦА

Наши мали матуранти одиграли су опроштајни плес на Тргу слободе. Ово је други по реду у нашем граду, који је прошле године био први град у Србији са овом манифестацијом, где су учествовала деце из припремниух предшколским група. Под вођством Николете Видаковић, обучени у плаве и наранџасте мајице, играли су и певали, јединствени и добро увежбани. Бројној публици, својим осмесима на лицима, измамили су бројне аплаузе, са којима ће заувек напустити вртићке дане, и срећно кренути у први разред, а ми им то од срца желимо.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.О.Ш. Ђура Јакшић - Клинци учитељице Соње Вујаковић

19.6.2017.
СПОРТСКЕ ИГРАРИЈЕ

Традиционална манифестација "Спортске играрије" одржана је на теренима Војног стадиона у насељу Мала Америка. У организацији Предшколске установе Зрењанин, у бројним занимљивим спортским играма такмичило се 400 деце из 15 градских вртића, њихови васпитачи и родитељи. Предшколци су показали изузетну спретност такмичећи се у трчању,мини фудбалу, мини кошарци,набацивању обруча на сталак, вођењу лопте, скакању везаних ногу, да би на самом крају било уприличено и такмичење у повлачењу конопца. Овај догађај осим Предшколске установе подржали су Спортски савез града, ФК "Петлић", КК "Петровград", Црвени Крст Зрењанин, ЈУ "Спортски објекти".

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7


8.Слика 8


9.Слика 9


10.Слика 10


11.Слика 11


12.Слика 12

1.6.2017.
ИГРЕ НА ВОДИ

Предшколска установа је у сарадњи са ПК „Пролетер“ и ЈУ „Спортски објекти“ организовала „Игре на води“. Деца су се такмичила у следећим дисциплинама: дување лоптице,преносимо чашу напуњену водом уз помоћ даске за пливање и пливање уз помоћ даске. Вртићи који су учествовали били су : „Алиса у земљи чуда“, „Маслачак“, „Лептирић“, „Вила“, „Снежана“, „Невен“ и „Звездица“.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4

22.5.2017.
Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања у оквиру пројекта Вртићи без граница 3

Тимови, ученици у пројекту "Вртићи без граница 3" су се упознали са стратешком политиком, мерама и статистичким подацима о обухвату деце предшколским васпитањем и образовањем у Србији и Европским политикама и праксама у овој области. Заједно ће планирати развој програмске понуде у својим установама за децу узраста 3 до 5,5 година којима ће укључити што већи број деце која нису укључена ни у један прграм ПВО, посебно деце из осетљивих група.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

22.5.2017.
Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања

Обука о диверсификацији предшколског васпитања и образовања у оквиру пројекта "Вртићи без граница 3 – подршка унапређивању друштвене бриге о деци и предшколског васпитања и образовања на локалном нивоу" је реализована од 19. до 21. маја 2017. у вртићима "Невен" и "Мала сирена" у оквиру Предшколске установе "Вождовац". Учествовале су Предшколске установа ''Чукарица'' и ''Чика Јова Змај'' из Београда и Предшколска установа из Зрењанина.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6

22.5.2017.
ФУДБАЛ 2017

На Војном стадиону у Малој Америци одржан је фудбалски турнир за предшколце у организацији Предшколске установе, ЈУ "Спортски објекти" и ФК "Петлић". На овом такмичењу учествовало је око 300 деце предшколског узраста – део њих био је на терену у својству играча, а остали су громогласно бодрили. Победници по групама су деца из вртића "Лептирић" ," Алиса у земљи чуда", "Бамби" и "Биберче". Они су стекли право да наступе на "Спортским играријама".

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

22.5.2017.
КРОС ПРЕДШКОЛАЦА 2017.

Лепо и пријатно време ишло је на руку малишанима Предшколске установе из Зрењанина који су са са својим васпитачима и родитељима дошли у Карађођев парк . Деца из вртића "Полетарац", "Чика Јова Змај", "Маслачак" и "Дечја радост" такмичила су се у трчању и у вожњи ролера. Иако су победници добили медаље може се рећи да су данас сви учесници били победници на задовољство мама, тата, бака и дека.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

24.4.2017.
Фестивал "Цврчак"

Предшколска установа је и ове године била учесник Фестивала музичког стваралаштва "Цврчак" у Смедереву. Представљала су нас деца из вртића "Вила" и "Црвенкапа", са хорском тачком, која је била изузетна, и оставила сјајан утисак на публику и жири. Хор воде већ годинама васпитачи Тиханa Влајков и Татјанa Јованић. И ове године су добили награду за најбоље хорско извођење.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3

24.4.2017.
"Ал је леп овај свет"

Предшколска установа Зрењанин учествовала на традиционалној манифестацији "Ал је леп овај свет" у Новом Саду, у организацији Удружења васпитача Војводине, које се одржава почетком пролећа. Након пажљиво прегледаних свих пристиглих видео записа музичко- плесних тачака из предшколских установа у Војводини, комисија је константовала да је тачка "Та дивна Африка" зрењанинског вртића "Чика Јова Змај" у потпуности задовољила пропозиције. Наши малишани су се на манифестацији показали као изузетно ириганални, и добили су велики аплауз одушевљења, како организатора, тако и публике у великој сали Спенса.24.4.2017.
КВИЗ "КО ЋЕ БОЉЕ, КО ЋЕ ПРЕ"

Квиз ,,Ко ће боље, ко ће пре“ у сарадњи са Културним центром је у реализован у марту месецу. Овај сада, већ, традиционални квиз, садржи питања из свакодневног васпитно-образовног рада и испитује мотиричке способности деце предшколског узраста. У финале су ушле екипе предшколаца из три вртића "Бамби", "Чика Јова Змај" и "Лептирић". Прво место освојила је екипа из вртића "Бамби". Наш слоган је дечији осмех, и није важна победа, већ учествовање и међусобна сарадња и дружење, како деце тако и васпитача.

Прилози:

1.Слика 1

6.2.2017.
Светосавски турнир 2017.

Предшколска установа и ФК „Академија Бамби“ организовале су и ове године Светосавски турнир у малом фудбалу. Турнир је одржан 31.01.2017.г. на теренима СЦ „Академија Бамби“. Учествовала су деца из вртића „Сунчица“, „Лептирић““, „Биберче“ и „Невен“. Прво место освојила су деца из вртића „Лептирић“, друго место су освојила деца из вртића „Биберче“, а треће место деца из вртића „Сунчица „ и „Невен“. На данашњем турнири више од двеста малишана бодрило је своје другаре. Такмичарима и навијачима, Предшколска установа и ФК „ Академија Бамби“, обезбедили су пригодне нагараде.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5

29.11.2016.
20 ГОДИНА РАДА БОЛНИЧКОГ ВРТИЋА

Вртић који се налази у Педијатријској служби Опште болнице Зрењанин, обележио је 25.11.2016. године јубилеј – 20 година постојања. Присутне су поздравили директор Предшколске установе, Владимир Петровић и помоћник директора Опште болнице Зрењанин, др Владимир Арбутинов. У Служби педијатрије се лече деца узраста од 3 до 18 година. Велика и светла просторија вртића, добро опремљена играчкама и дидактичким материјалом, под брижним оком васпитача постала је уточиште малим пацијентима, као и њиховим родитељима. Организоване активности, игре, опуштање уз литературу из богате библиотеке - мале болеснике одвраћа од бриге, страха,болова и ослобађа од напетости. Васпитачи посебну пажњу обраћају на њихов страх и узнемиреност.

Прилози:

1.Слика 1


2.Слика 2


3.Слика 3


4.Слика 4


5.Слика 5


6.Слика 6


7.Слика 7


Copyright: Предшколска установа Зрењанин 2015. * * * Контакт e-mail: info@predskolskazr.edu.rs